ENEJ Z JASTRZEBIEJ GORY (AKULA)

Enej z Jastrzębiej Góry (Akula) is geboren op 24 maart 2015 en wij hebben hem als pup vanuit Polen geïmporteerd. Akula is een hele evenwichtige reu en een echte knuffelbeer voor vrienden en familie. Het is een prachtige reu en wist zonder moeite de titel Nederlands Jeugd Kampioen te behalen, aankomende tijd gaan wij ervoor om ook in de open klasse Nederlands Kampioen te worden. 

Akula komt uit een bewezen lijn van kampioenen als vader Flex De Bolintin Deal en overgroot ouders als Fon Baron Księzyc Pamiru, Blackice’s Baron Nurbek en Kavkazskoy Natsionalnosti Nurbay. Via moederslijn zien we de Poolse kampioen Remeny Dombi Bruno terug. 

YUKKA BERZ LOY

Yukka Berz Loy (Yukka) is geboren op 24 april 2016 en zij is met 7 maanden naar Nederland gekomen. We hebben daarvoor de fokker bezocht, Yukka, haar moeder, vader en andere Kaukazen ontmoet. Doordat Yukka op latere leeftijd naar Nederland is gekomen hebben wij kostbare socialisatie tijd gemist, daarom zijn wij extra trots dat zij tijdens de IJsselshow in Zwolle 2018 de benodigde beoordeling heeft gehaald om mee te mogen fokken. 

Yukka stamt af van bekende Oekraïense en Russische lijnen, haar vader Yanchar Iz Stolitsy Ukrainy, opa Dorogoy Amulet Iz Svetlogo Doma, grootvader Eniseiskii Medved Bonza (Russisch Kampioen) en voorouders ook van moeders kant komen uit echte bewakingslijnen maar doen het op show ook niet onverdienstelijk. Yukka is een vrouwelijke Kaukaas om te zien, kleiner en fijner dan onze reu. Ze zijn echter perfect aan elkaar gewaagd door haar felle karakter. Yukka is een speelse, vrolijke en atletische hond die het liefst in de mensen kruipt die ze goed kent.  

Ironhide Kennel
Kaukasische Owcharka